Incompany trainingen om te groeien of veranderen

Organisatie ontwikkeling in de tuinbouw

Het bedrijf is aan het groeien of veranderen. Jullie professionaliseren en merken dat het organogram van het bedrijf moet worden aangepast. Nieuwe managementlagen worden noodzakelijk, functies en taken veranderen. De medewerkers die je mee wilt laten groeien met deze veranderen en nieuwe medewerkers die je aan wilt trekken. De vraag ontstaat, hoe creëer je jaarrond, ondanks seizoensinvloeden, een stevig team? Wat kun je doen voor de organisatieontwikkeling binnen jullie bedrijf?

Realisatie

Incompany training op maat

Een traject in organisatieontwikkeling is maatwerk. Wat de plannen ook zijn, het heeft invloed op alle gebieden en niveaus binnen jullie bedrijf. Tijdens een incompany traject op maat gaan we dan ook aan de slag met het vaststellen van doelen en het in kaart brengen van organisatie- en managementstructuren.

Vervolgens worden coaching en trainingen ingezet op het gebied van onder meer kennisborging, communicatie, leiderschap, verandermanagement, onboarding trajecten en teambuilding. Door medewerkers in alle lagen van het bedrijf actief te betrekken en enthousiasmeren, ondersteunen wij de professionalisering en ontwikkeling die nodig zijn om het groeipotentieel van jullie bedrijf te realiseren.

Toekomstbestendig bedrijf

Organisatieontwikkeling in de tuinbouw

In de tuinbouwsector hebben bedrijven te maken met de constante veranderingen. Om klaar te staan voor de toekomst, te bouwen aan een toekomstbestendig bedrijf is het van belang flexibel te blijven en te innoveren. Zo kunnen jullie je steeds opnieuw aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.

Wanneer de organisatie van een bedrijf in ontwikkeling is, door bijvoorbeeld een fusie of gewaswisseling, is het goed om een duidelijke gemeenschappelijke visie te formuleren en deze uit te dragen met concrete strategieën. Voor een succesvolle implementatie van organisatieveranderingen is het belangrijk om vanuit jullie bedrijf de juiste mensen in het proces te betrekken. Met onze ervaring in de sector, zowel in de praktijk als in de rol van trainer en strategisch denker, helpen wij je met een frisse blik om constructieve processen te borgen.

 

Voorbeeld

Van corona, waardoor markten verdwenen en de inzet van mensen beperkte, naar de impact van de energiecrisis die organisaties deed veranderen. Van gewasvirussen en arbeidskrapte tot de kansen die technologische ontwikkelingen ons bieden. We veranderen continu, maar hoe neem je jullie bedrijf én jullie medewerkers hierin mee?

Beweging

Lerende organisaties

Bedrijven zijn voortdurend in beweging en zetten scholing en ontwikkeling in als strategie voor de wendbaarheid van hun bedrijf. Door een lerende cultuur te bouwen, wordt een bedrijf toekomstbestendiger.

Je mensen zijn je kapitaal en het is belangrijk om hen mee te nemen in het proces van groei en beweging. Beanstalk helpt bij het begeleiden van jullie medewerkers in deze verandering.
Door middel van coaching en training worden nieuwe kennis en vaardigheden aangereikt en aangeleerd.

Ben je benieuwd hoe jullie bedrijf de stap kan maken naar een lerende organisatie? Laten we dan eens een bakkie doen.

Mogelijkheden voor organisatieontwikkeling.

Ondersteuning van buitenaf. Met een frisse blik kijken wij mee in de groei van jullie bedrijf, op verschillende lagen binnen de organisatie. Vanuit expertise en ervaring in het begeleiden van bedrijven in de agrarische sector naar een vernieuwde en lerende organisatie, denken we graag met jullie mee, zodat er jaarrond resultaten behaald kunnen worden met een organisatie die staat en kan inspelen op nieuwe veranderingen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend ‘Bakkie’.

Privacy verklaring

1 + 13 =