Kennis en informatie

Train de trainer

Kennis en informatie overbrengen kan lastig zijn. Iedere organisatie loopt er wel eens tegen aan. Ervaren medewerkers die de jongere generatie de kneepjes van het vak bij willen brengen maar ergens komt het niet goed over. Consultants en experts die de kennis van hun product moeten overbrengen aan klanten of accountmanagers en toch niet helemaal de gewenste resultaten zien. Waar gaat het mis? En hoe los je dit op?

Kennis en belevingswereld

Effectieve kennisoverdracht

De manier waarop we kennis overdragen is eigenlijk net zo belangrijk als de informatie zelf. Om te zorgen dat de essentie van jouw verhaal écht overkomt is het van belang dat jouw boodschap aansluit op de kennis en belevingswereld van de ander. Is diegene heel technisch? Leef je uit en deel alle inhoudelijke kennis die je hebt. Wil diegene juist snel weer aan de slag? Zorg dan dat je alleen overbrengt wat voor diegene echt belangrijk is.

Of je nu medewerkers aanstuurt of jouw kennis van de sector deelt als productspecialist, doordat iedereen anders is en anders leert, krijg je te maken met een didactische uitdaging. Met een train de trainer traject leer jij snel en effectief te herkennen of jouw verhaal goed overkomt en hoe je kunt bijsturen in jouw manier van aanspreken. Je leert medewerkers en klanten te inspireren en enthousiasmeren door hen bewust te maken van wat zij niet weten.

Voorbeeld

Als één productielocatie goed functioneert en er op een andere locatie een junior (teelt)manager start, hoe zorg je er dan voor dat de kwaliteit op beide locaties geborgd blijft? Train de trainer programma’s kunnen bijdragen aan een gelijk proces.

Realisatie

Kennis borgen en delen

Als expert op jouw vakgebied weet jij als geen ander welke kennis belangrijk is om te borgen én over te dragen binnen jullie bedrijf. Je ziet welke uitdagingen er op de werkvloer kunnen ontstaan en welke kennis en ervaring essentieel zijn om verder te ontwikkelen in de dagelijkse gang van zaken.

Om alle kennis efficiënt te delen, staan wij je bij met een ervaren trainer en een speciaal voor jou ontwikkeld trainingsprogramma. We brainstormen over leeruitdagingen, ontwikkelen een lesplan, geven vorm aan de benodigde materialen en helpen jou om deze training succesvol neer te zetten. De medewerkers die wij op deze manier opleiden tot trainers, leggen zich vervolgens toe op het herhalen van deze training binnen het bedrijf. Zo dragen zij bij aan het creëren van een efficiënte, toekomstbestendige en zelflerende organisatie.

Voorbeeld

Een senior expert in het bedrijf weet alles over licht. Om ervoor te zorgen dat deze kennis overgedragen wordt is het belangrijk dat deze expert zijn kennis deelt, zodat andere medewerkers hiervan kunnen leren. Echter hoe breng je die kennis zo over, dat het voor iedereen begrijpelijk is? Hoe kun je ervoor zorgen dat deze kennis echt geïntegreerd wordt in het bedrijf?
Door de expert te trainen in ‘trainers en didactische skills’ kan hij zijn verhaal beter overbrengen en vind hij connectie bij zijn publiek. Samen met hem maken we een training die echt hout snijdt.

Educatieve programma’s

Excelleren en innoveren in het leren

Naast ervaring in het trainen van medewerkers, heeft Beanstalk uitgebreide ervaring binnen het onderwijs. Zo worden er onder meer educatieve programma’s ontwikkelt en leveren wij een bijdrage aan het opleiden van studenten van agrarische opleidingen bij onder meer MBO Lentiz en Hogeschool Inholland.

We dagen deelnemers op praktische wijze uit om te leren door te doen, een methode die zich zowel binnen het onderwijs als in het bedrijfsleven bewezen heeft. Wil je meer weten over onze trainingsmethoden? Neem dan contact met ons op

Voorjaar 2024

 

Workshop ‘Helder presenteren kun je leren’

Ben jij productspecialist, trainer, manager of vertegenwoordiger in de agrarische sector en wil je leren hoe jouw verhaal nog beter overkomt bij je publiek? In deze workshop gaat trainer Sjoerd Nieboer samen met je aan de slag met jouw presentatieplan. Je leert de aansluiting te vinden bij je publiek en hoe jouw boodschap effectief overkomt. 

In het voorjaar van 2024 gaan we met een kleine groep op World Horti Center aan de slag. 

Train de trainer in jullie bedrijf

Ben jij op zoek naar een effectieve manier om jullie medewerkers op te leiden? Of wil jij een duurzame zelflerende organisatie creëren? Maak dan gebruik van een train de trainer programma. In korte tijd leren leidinggevenden en uitvoerders de kneepjes van het vak en weten zij precies hoe zij de informatie helder over kunnen brengen op hun collega’s.

Privacy verklaring

1 + 6 =