Maatwerk

Educatie ontwikkeling

Jullie eigen praktische educatie modules of bedrijfsacademy?! Of je nu werkzaam bent in de agrarische sector of onderdeel bent van een onderwijsinstelling, voor iedere organisatie zijn kennisborging én ontwikkeling essentieel. Beanstalk helpt bij het bouwen en uitvoeren van praktische trainingen en educatieve programma’s.
Van opleidingsprogramma’s, tot bijscholing en van train de trainer trajecten tot onboarding.

Praktische manier

Educatie ontwikkeling in het onderwijs

Naast onze activiteiten in het bedrijfsleven is Beanstalk ook betrokken in het onderwijs. Studenten op een praktische manier zo veel mogelijk bijbrengen over de agrarische sector. Met dat doel voor ogen werkte Beanstalk onder meer aan educatie programma’s in opdracht van Hogeschool Inholland, De Groene Wereld (Ontwikkelcentrum), CIV Groen (Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap) en Lentiz Cursus & Consult.

Voorbeeld uit de praktijk

Beanstalk inspireert deelnemers door hen in de praktijk uit te dagen. Tijdens het project “De Circulaire Kas” werken MBO en HBO-studenten bijvoorbeeld samen om circulaire tomaten te telen. Daarnaast worden er in de All-Climate kas sla-competities gehouden, waarbij studenten worden uitgedaagd om hun eigen teeltmethode te ontwikkelen.

Voorbeelden van de door Beanstalk ontwikkelde, of aan bijgedragen leermodules zijn onder meer:
Kasgroeit (LTO): Ontwikkeling van de brancheopleiding “Glastuinbouw”.
Inholland Academy: Ontwerp van de training “Expert teeltspecialist”.
MBO Lentiz: De ontwikkeling van “Onderzoekend leren”, een integraal programma om te leren vanuit de praktijk.
Hogeschool Inholland: Ontwikkeling van de flexibele deeltijdopleiding “Tuinbouw & Agribusiness” in samenwerking met …
CIV Groen: Ontwikkeling van de online module “Telen op afstand” voor zowel studenten als tuinbouw medewerkers.
De Groene Wereld: Betrokken als tweede lezer bij het boek “Bedrijfsoptimalisatie in de sector plant” door Mathijs Ruhé.
Lentiz Cursus & Consult: Ontwerp van de leergang “Leidinggeven”.
Stichting EDU-kas: Ontwikkeling van de EDU-kas en het bijbehorende lespakket voor het primair onderwijs.
Wil je meer weten over een van deze modules of leergangen, neem dan contact met ons op!

Praktische wijze

Incompany trainingen & het bouwen van een bedrijfsacedemy

Op effectieve en praktische wijze leren, dat is ons doel voor de trainingen die wij geven. Door deelnemers een unieke leerervaring mee te geven waarin zij zelf de effecten van hun handelen leren kennen, blijft de informatie beter hangen. Met onze kennis en ervaring van de tuinbouw en het onderwijs, passen wij de materie van onze trainingen dan ook moeiteloos aan aan de belevingswereld van de deelnemers.

Iedere training wordt door ons op maat gemaakt, op basis van de leerdoelen van jouw organisatie. Wij trainen hierbij op gebieden zoals organisatieontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en teeltkunde. Denk bijvoorbeeld aan communicatietrainingen, leiderschapstrainingen en trainingen over tuinbouwkennis zoals de basisbeginselen van de teelt of tuinbouwinnovatie. 

Zijn jullie als bedrijf toe aan het opzetten van een eigen bedrijfsacademy om de ontwikkeling van medewerkers blijvend te kunnen faciliteren? We denken graag met jullie mee over de inrichting en inhoud van deze trainingen, zodat kennis die in het bedrijf aanwezig is geborgd kan worden en jullie een aantrekkelijke werkgever zijn voor jullie medewerkers. 

Ben jij benieuwd wat een training van Beanstalk voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Proces zien en ervaren

De EDU-kas: klein begonnen, groots resultaat

Een praktijkcasus om onze manier van trainen en het ontwikkelen van educatiematerialen kracht bij te zetten. Bij het uitleggen van het teeltproces aan een groep MBO-studenten enkele jaren geleden, bleek er meer nodig te zijn dan een verbale uitleg. Zij hadden er behoefte aan om het proces te zien én ervaren. Sjoerd Nieboer ontwikkelde daarom een miniatuur kas waarmee zij het teeltproces van A tot Z konden beleven.

Het werd een groot succes. Niet alleen voor de studenten werd het teeltproces tastbaar, ook basisscholen gingen ermee aan de slag. Er werd een lespakket bij ontwikkelt dat gebruikt kon worden en er werden ruim 1.000 EDU-kasjes gebouwd en verkocht. Iets wat begon als een idee om het proces te verhelderen groeide uit tot een tastbare educatie module die breed ingezet kon worden.

Kennisborging met educatieve modules op maat

Zijn er binnen jouw bedrijf veel senioren in het vak met waardevolle kennis en ervaring? Zorg dan dat deze kennis niet verloren gaat. Laat juist deze medewerkers hun collega’s opleiden of vat hun kennis en ervaring samen in een online opleidingsmodule waar je nog vele malen naar terug kunt grijpen. Benieuwd hoe dat werkt en welke modules voor jou ontwikkelt kunnen worden? Laten we dan eens een bakkie doen!

Privacy verklaring

6 + 11 =